Svampfärserad laxfilé med vitvinssås

Lyxig och elegant varmrätt som imponerar på gästerna. Svampfärserad laxfilé med vitvinssås tar sin tid i köket, men är värd varenda minut. Laxen blir än godare med pressad potatis på sidan om och något grönt, till exempel kokta grönsaker.

Ingredienser
4 portioner
1/2 l blandsvamp (t ex soppar, riskor eller kantareller)
700 g skinnfri laxfilé
1 äggvita
1 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
Sås
1/2 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stJättejättegott! Måste provas. En riktigt festrätt men ändå enkel att göra!
Linda
Gott gott! Dock hade jag inte allt hemma men det blev förvånansvärt gott.
Maria
Vi gjorde bara såsen men den var mycket god, lättlagad och lyxig!
Hanna