Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svamp- och ostfylld cannelloni

Svamp- och ostfylld cannelloni är en krämig och god pastarätt. Du fyller cannellonirören med champinjoner som fått fräsa med gul lök och vitlök och de lena italienska ostarna ricotta och mascarpone. Servera till en blandad sallad med citronvinägrett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, ansa och skiva champinjonerna.
  2. Fräs de båda löksorterna och svampen i matfettet i en stekpanna tills all vätska kokat in. Krydda med hälften av saltet och pepparn. Låt fräset svalna.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Blanda svampfräset med de båda ostsorterna och persilja. Fyll cannellonirören med röran och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form.
  5. Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt såsen koka upp under omrörning. Koka såsen ca 3 min. Smaka av med resterande salt och peppar.
  6. Häll såsen över cannellonirören och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  7. Servera cannellonin med en blandad sallad med citronvinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g ricottaost
  • 100 g mascarponeost
  • 1 dl hackad persilja
  • 12 cannellonirör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?