Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Svamp- och mesostklimp

Svamp- och mesostklimp är en vegetarisk variant av kinesiska dumplings, med svenska råvaror: potatis, blandsvamp, ägg och mesost. Servera klimpen med smörfräst spenat och du får en god och mättande måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen, låt ånga av.
  2. Hacka svampen. Stek den i smör.
  3. Koka upp mjölk och smör. Tillsätt mjölet under omrörning. Rör tills det blivit en jämn smet som lossar lätt från kanterna.
  4. Pressa i potatisen. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt mesosten och svampen.
  5. Forma små ägg/queneller. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten. Koka tills de flyter upp till ytan, det tar 3-5 minuter. Ta upp klimpen, låt rinna av.
  6. Spenat: Fräs spenaten i smör tillsammans med löken tills spenaten börjar falla ihop. Krydda.
  7. Lägg upp en bädd spenat på varma tallrikar. Servera klimpen och spenaten med spenatsmöret som sky. Garnera med mesost och gärna någon hel stekt svamp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skalad potatis (t ex King Edward)
  • 150 g blandsvamp
  • smör till stekning
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 stora ägg eller små ägg (2 stora ägg motsvarar 3 små ägg)
  • 100 g mesost
Smörfräst spenat
  • 200 g färsk spenat
  • smör till stekning
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 1 krm salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?