Svamp- och mesostklimp

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Svamp- och mesostklimp

Svamp- och mesostklimp är en vegetarisk variant av kinesiska dumplings, med svenska råvaror: potatis, blandsvamp, ägg och mesost. Servera klimpen med smörfräst spenat och du får en god och mättande måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Svamp- och mesostklimp

Ingredienser

4 portioner
500 g  skalad potatis (t ex King Edward)
150 g  blandsvamp
smör till stekning
2 1/2 dl  mjölk
100 g  smör
1 1/4 dl  vetemjöl
2   stora ägg eller små ägg (2 stora ägg motsvarar 3 små ägg)
100 g  mesost

Smörfräst spenat

200 g  färsk spenat
smör till stekning
1/2 dl  finhackad lök
1 krm  salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Spenatpaj (Grekisk)
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönans spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisbullar med stuvad spenat och majs
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga