Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Svamp- & kycklinglevercrostini

Med crostini kan du skapa många olika smakupplevelser. Testa att lägga på en röra av svamp och kycklinglever på crostinin så får du ett gott, enkelt och snabbt snacks.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva svampen. Skala och finhacka rödlöken. Fräs svamp och lök i smör och olja. Smaksätt med hälften av saltet och hälften av svartpepparn. Häll svampen i en skål.
  2. Torka av levern med hushållspapper. Smörstek den och smaksätt med resten av saltet och svartpepparn. Hacka levern och blanda ner örterna.
  3. Blanda lever och svamp i stekpannan. Häll i vin och koka ihop. Stänk balsamvinäger över.
  4. Lägg kycklingröran på färdigköpta crostini. Garnera med valfria örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 medelstora champinjoner
  • 1 rödlök
  • smör och rapsolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 300 g kycklinglever
  • 2 msk grovklippt färsk salvia
  • 1 msk grovklippt färsk timjan
  • 1 dl vitt vin
  • balsamvinäger
  • ca 20 crostini
  • örter till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer