Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sval trädgårdssoppa

Vad passar bättre en varm dag än denna svala trädgårdssoppa? På bara några minuter mixar du ihop din matiga soppa med grönsaker, bröd och olja med fin citrussmak. Förvara din goda soppa kallt fram tills den ska avnjutas.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomater och lök i bitar. Skala och skär gurkan i bitar. Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär brödet i tärningar.
  2. Lägg alla grönsaker, bröd, rapsolja och citronjuice i en bunke. Mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar.
  3. Ställ kallt fram till servering. Garnera med ängssyra- eller citronmelissblad och ringla över lite rapsolja precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 tomater gärna gula (à ca 100 g)
  • 1 färsk knipplök (à ca 50 g)
  • 1/2 gurka
  • 2 gula paprikor
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 skiva torrt vitt bröd
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 10 ängssyrablad eller citronmelissblad (10 ängssyrablad motsvarar 20 citronmelissblad)
  • kallpressad rapsolja att ringla över
Lägg till i inköpslistan