Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Suverän paj

En efterrätt som går ganska lätt att tillaga men är ovanlig och exotisk. En vanlig pajdeg innehållande smör, socker och vetemjöl utgör grunden för pajen. Fyll sedan pajskalet med söt ananas och syrlig crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.
  3. Fyllning: Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
  4. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.
  5. Till servering: pajen kan serveras med vispad grädde.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en pajdeg med glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och grädde, byt till laktisfrott matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett.

Tips

När det finns fina färska frukter och bär kan man byta ut ananasen mot dessa. Exempelvis passar rabarber och blåbär bra.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 stor burk krossad ananas eller dubbelt så många små
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Till servering
  • ev vispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?