Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rom-marinerad grillad ananas och rostad vit choklad med kokos

Tropisk ananas-split med en fräsch touch av mynta och lime. Låt gärna ananasen ligga och dra i sockerlagen någon timme, det mesta går att förbereda fram till servering. Servera åt många på ett stort fat eller gör individuella portioner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sockerlag: Koka upp strösocker, vatten och ljus rom. Låt koka ett par minuter och tillsätt sedan saften från en halv lime.
  2. Rostad vit chokladkokos: Sätt ugnen på 170°C.
  3. Hacka vit choklad och blanda med kokosflingor på en plåt.
  4. Rosta i ugnen ca 10 min tills chokladen fått fin gyllenbrun färg. Låt svalna.
  5. Skär ananasen i tunna stavar.
  6. Torka av ananasen och grilla den i en het panna på båda sidor.
  7. Lägg ananasen i rom-sockerlagen och låt den marinera minst 1 timme.
  8. Servering: Hacka chokladkokosen grovt.
  9. Lägg kulor av glassen på ett stort fat.
  10. Strö på rostad chokladkokos och lägg på ananasen.
  11. Riv över lime och toppa med mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Ingredienser

Portioner: 6
Sockerlag
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl ljus rom
  • 1/2 lime
  • 1 ananas
Rostad vit choklad
  • 100 g vit choklad
  • 100 g kokosflakes eller kokosflingor
Till servering
  • 1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad (t ex Magnum Pints White)
  • 1 st lime
  • 2 stjälkar mynta
  • 1 dl kolasås (t ex O´hoj)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer