Rom-marinerad grillad ananas och rostad vit choklad med kokos

4
0
Rom-marinerad grillad ananas och rostad vit choklad med kokos

Tropisk ananas-split med en fräsch touch av mynta och lime. Låt gärna ananasen ligga och dra i sockerlagen någon timme, det mesta går att förbereda fram till servering. Servera åt många på ett stort fat eller gör individuella portioner.

Rom-marinerad grillad ananas och rostad vit choklad med kokos

Ingredienser

6 portioner

Sockerlag

2 dl socker
2 dl vatten
1/2 dl ljus rom
1/2 lime
1 ananas

Rostad vit choklad

100 g vit choklad
100 g kokosflakes eller kokosflingor

Till servering

1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad (t ex Magnum Pints White)
1 st lime
2 stjälkar mynta
1 dl kolasås (t ex O´hoj)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer