Tikibål
Ett charmigt recept på fruktig tikibål. Du gör den exotiska bålen av bland annat kokoslikör, ljus rom, juice av apelsin och ananas och små spett med färsk frukt. Semesterkänsla hemma!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
8 portioner
2/3 dl kokoslikör
2 dl ljus rom
7 dl apelsinjuice
7 dl ananasjuice
ca 3 l is
Fruktförslag
1 apelsin
1/4 ananas + blad
8 cocktailbär
4 jordgubbar
8 physalis
Gör så här
Tips
Servera isen separat om gästerna droppar in lite då och då. Blanda den annars med bålen. Ju mer is du använder, desto långsammare smälter den.
Utan alkohol: Blanda en del av bålen utan likör och rom. Variera frukterna på spetten så att den skiljer sig från den med alkohol. Det kan också vara bra med en skylt intill så att gästerna väljer rätt bål.
Utan alkohol: Blanda en del av bålen utan likör och rom. Variera frukterna på spetten så att den skiljer sig från den med alkohol. Det kan också vara bra med en skylt intill så att gästerna väljer rätt bål.
Har du lagat receptet?
Kommentarer