Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tikibål

Ett charmigt recept på fruktig tikibål. Du gör den exotiska bålen av bland annat kokoslikör, ljus rom, juice av apelsin och ananas och små spett med färsk frukt. Semesterkänsla hemma!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär frukten i mindre bitar. Trä ca 6 cm frukt på varje spett. Blanda likör, rom och juicer i en skål. Stick ner fruktspetten i bålskålen. Servera med isen i glasen eller i bålen.

Tips

Servera isen separat om gästerna droppar in lite då och då. Blanda den annars med bålen. Ju mer is du använder, desto långsammare smälter den.

Utan alkohol: Blanda en del av bålen utan likör och rom. Variera frukterna på spetten så att den skiljer sig från den med alkohol. Det kan också vara bra med en skylt intill så att gästerna väljer rätt bål.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 0,7 dl kokoslikör
  • 2 dl ljus rom
  • 7 dl apelsinjuice
  • 7 dl ananasjuice
  • ca 3 l is
Fruktförslag
  • 1 apelsin
  • 1/4 ananas + blad
  • 8 cocktailbär
  • 4 jordgubbar
  • 8 physalis
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer