Tikibål

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
0
Tikibål

Ett charmigt recept på fruktig tikibål. Du gör den exotiska bålen av bland annat kokoslikör, ljus rom, juice av apelsin och ananas och små spett med färsk frukt. Semesterkänsla hemma!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Tikibål

Ingredienser

8 portioner
2/3 dl  kokoslikör
2 dl  ljus rom
7 dl  apelsinjuice
7 dl  ananasjuice
ca 3 l  is

Fruktförslag

1   apelsin
1/4   ananas + blad
8   cocktailbär
4   jordgubbar
8   physalis

Gör så här

Tips

Servera isen separat om gästerna droppar in lite då och då. Blanda den annars med bålen. Ju mer is du använder, desto långsammare smälter den.

Utan alkohol: Blanda en del av bålen utan likör och rom. Variera frukterna på spetten så att den skiljer sig från den med alkohol. Det kan också vara bra med en skylt intill så att gästerna väljer rätt bål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Djungelbål
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rossini
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Avas punch
Betyg 2.9 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruit Punch
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tropical punch
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tropic smash
Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 15 min att tillaga