Sushiris

Betyg 3.5 av 5.229 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Sushiris

Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Sushiris

Ingredienser

4 portioner
4 dl rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
4 dl vatten
4 msk su (risvinäger eller annan mild vinäger)

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Oklart

    Julius

  • Man skall ha en lag av risvinäger, socker och salt eller har man mirin istället. Bara vinäger blir det mycket skarpt.

    Siamak

    Hej Siamak. Man kan ha bara risvinäger men jag tycker det är godast med en med socker. I det här receptet finns en sushisu som jag gillar: https://www.ica.se/recept/sushi-med-lufttorkad-skinka-stekt-svamp-och-dijonmajonnas-714246/ Lycka till! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Smakade för mycket vknäger, förstod från andra recept att salt och socker saknades som ska blandas med risvinägern.

    Pia

  • Bra

    Jenny

  • Jag undrar över ICAs risvinäger som är tänkt till sushi, då antar jag att man inte ska behöva socker och salt? Då ska man kunna följa receptet rakt av?

    Angelica

  • ”Sushi su” är vinäger, salt och socker tillsammans, detta framgår inte i receptet. Utan en korrekt sushi su kan man inte kalla maträtten för sushi överhuvudtaget. Det är nämligen det som är det allra viktigaste i en sushi.

    Levon

  • camilla Jag gjorde 26 bitar totalt (blandade rullar och bitar) på 3 dl ris men lite för stora bitar, rullarna ca 1,5-2 cm tjock

    Adrian

  • Hur mycket/många räcker detta till? Ska göra sushi till sex personer, nigiri och maki. Tips på hur mycket man ska ta då?

    Camilla

  • Sushi-Su är INTE risvinäger. Su är en blanding av socker, risvinäger och vatten som kokas ihop i en lag.

    Magnus

  • Använder detta recept varje gång och riset blir perfekt!

    Anna

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett1 g
Salt2.6 g
Kolhydrater104 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Evas pannkaks-sushi
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nigiri-sushi
    Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Maki-sushi
    Betyg 3.8 av 5.124 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt omelettrulle (Tamago yaki)
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gari (inlagd ingefära)
    Betyg 4.5 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad