Sushiris

Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gör så här
00:30:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett1 g
Salt2.6 g
Kolhydrater104 g
Protein8 g
Kommentarer
17 stOklart
Julius
Man skall ha en lag av risvinäger, socker och salt eller har man mirin istället. Bara vinäger blir det mycket skarpt.
Siamak
Hej Siamak. Man kan ha bara risvinäger men jag tycker det är godast med en med socker. I det här receptet finns en sushisu som jag gillar: https://www.ica.se/recept/sushi-med-lufttorkad-skinka-stekt-svamp-och-dijonmajonnas-714246/ Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Smakade för mycket vknäger, förstod från andra recept att salt och socker saknades som ska blandas med risvinägern.
Pia
Bra
Jenny
Jag undrar över ICAs risvinäger som är tänkt till sushi, då antar jag att man inte ska behöva socker och salt? Då ska man kunna följa receptet rakt av?
Angelica
”Sushi su” är vinäger, salt och socker tillsammans, detta framgår inte i receptet. Utan en korrekt sushi su kan man inte kalla maträtten för sushi överhuvudtaget. Det är nämligen det som är det allra viktigaste i en sushi.
Levon
camilla Jag gjorde 26 bitar totalt (blandade rullar och bitar) på 3 dl ris men lite för stora bitar, rullarna ca 1,5-2 cm tjock
Adrian
Hur mycket/många räcker detta till? Ska göra sushi till sex personer, nigiri och maki. Tips på hur mycket man ska ta då?
Camilla
Sushi-Su är INTE risvinäger. Su är en blanding av socker, risvinäger och vatten som kokas ihop i en lag.
Magnus
Använder detta recept varje gång och riset blir perfekt!
Anna