Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Sushi förknippas ofta med rå fisk men du kan även ha skaldjur, grönsaker eller kött i. Risvinägerblandning (sushi-su) används för att smaksätta riset till sushi. I detta recept använder du skinka, svamp och har en dijonmajonnäs med karaktär till.

Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Ingredienser

10 bufféportioner
3 dl rundkornigt ris (gärna japanskt sushiris)

Sushisu

1/2 dl risvinäger
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt

Fyllning

300 g blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
3 msk olivolja
salt
peppar
12 skivor lufttorkad skinka
1 kruka gräslök

Dijonmajonnäs

1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Var detta själva förrätten eller vad tog den vägen?

    Per-ove

Testa liknande recept

  • Gari (inlagd ingefära)
    Betyg 4.5 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxsashimi
    Betyg 3.2 av 5.272 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushirullar med wasabimajonnäs
    Betyg 3 av 5.104 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushistrutar
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt omelettrulle (Tamago yaki)
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushi med havskräfta och lax
    Betyg 2.9 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad