Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Surströmmingsstut

En härlig surströmmingsstut med varm, nykokt mandelpotatis är bland det godaste man kan äta! Varva dina ingredienser av urbenad fisk, krispig, vacker rödlök, lite gräslök och skivad potatis på smörat tunnbröd och vips är stuten klar att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Rensa surströmmingen, skala och hacka löken.
  2. Skär potatisen i skivor. Bred matfett på brödet. Lägg på potatis, strömming, lök och gräslök.
  3. Njut "stuten" till ett glas mjölk eller öl.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt hårt eller mjukt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. De flesta tillbehören finns som laktosfria.
Gör mjölkproteinfri: välj ett mjölkfritt bröd och använd mjölkfritt matfett. Som tillbehör kan t ex sojaost, Sour Supreme (innehåller soja), naturell sojayoghurt serveras.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis t ex mandelpotatis
  • surströmming
  • 2 1/2 rödlökar
  • skuren gräslök
  • hårt tunnbröd
  • smör eller margarin
Till servering
  • messmör
  • skivade tomater
  • ost
  • matyoghurt
  • gräddfil eller crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2240 kJ / 536 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden