Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Surkålsgryta med paprika och kummin

Denna vegetariska mustiga gryta får brödighet av kummin och stuns av kajennpeppar. Surkålens kraftiga smak och karaktär kompletteras av krispig paprika och purjolök. Servera med kokt potatis och en klick matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken och paprikorna.
  2. Fräs purjo och paprika i oljan i en gryta.
  3. Spola hastigt av surkålen med kallt vatten och låt rinna av.
  4. Lägg kålen i grytan och häll över buljongen. Krydda med kummin, paprikapulver, salt och kajennpeppar. Låt grytan puttra under lock ca 10 min.
  5. Till servering: Servera surkålsgrytan med kokt potatis och gärna en klick matlagningsyoghurt eller gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 msk olja
  • 1 burk surkål (à 580 g)
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Till servering
  • kokt potatis
  • ev matlagningsyoghurt eller gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?