Surdegsformbröd

Ett saftigt hembakt formbröd gjort på surdeg är lyxigt och underbart gott. I degen tillsätts vetemjöl, dinkelmjöl och solroskärnor, samt lite färsk jäst för att hjälpa surdegen sätta fart på jäsningen. Brödet kalljäses i kylen över natten innan det gräddas.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stMitt favoritbröd
Anker
Hur mycket är 150 g surdeg omvandlat till deciliter?
Siv
Hej Siv! Bra fråga! Just nu har vi ingen surdeg i provköket men jag gissar att om man tar 1 1/2 dl så är man väldigt nära. Lycka till! /Tove
ICA-köket
Hej! Hur definierar ni en ”stor” brödform? Vi var en med mått D26xB11,5xH7,5. Fungerar det tror ni eller bör jag halvera?
Emelie
Hej Emelie! Du kan välja en valfri brödform som rymmer minst 2 liter som det står i steg 2. Lycka till med bakandet! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Trevligt bröd, gott att rosta efter några dagsar också. Lite jäst är bra om man inte har en väldigt pigg surdeg.
Hans
När man bakar surdegsbröd är det väl meningen att man inte ska ha jäst?? Jäst är ju inte så nyttigt precis!
Åsa
Har inte testat än men ser väldigt gott ut. Kan man använda rågsurdeg istället för vetesurdeg? Måste man i så fall även ha rågmjöl i degen.
Jennie
Hej Jennie! Det går bra att använda rågsurdeg och baka med vetemjöl. Lycka till med ditt surdegsbröd. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Är surdegen Jästbolagets färdiga?
Gunilla
Hej Gunilla! Ja, vi har bakat med den färdiga som går att köpa på ICA men även hemmagjord surdeg funkar lika bra. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket