Surdegsformbröd

Ett saftigt hembakt formbröd gjort på surdeg är lyxigt och underbart gott. I degen tillsätts vetemjöl, dinkelmjöl och solroskärnor, samt lite färsk jäst för att hjälpa surdegen sätta fart på jäsningen. Brödet kalljäses i kylen över natten innan det gräddas.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Gör så här
12:00:00
01:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stMitt favoritbröd
Anker
Hur mycket är 150 g surdeg omvandlat till deciliter?
Siv
Hej Siv! Bra fråga! Just nu har vi ingen surdeg i provköket men jag gissar att om man tar 1 1/2 dl så är man väldigt nära. Lycka till! /Tove
ICA-köket
Hej! Hur definierar ni en ”stor” brödform? Vi var en med mått D26xB11,5xH7,5. Fungerar det tror ni eller bör jag halvera?
Emelie
Hej Emelie! Du kan välja en valfri brödform som rymmer minst 2 liter som det står i steg 2. Lycka till med bakandet! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket