Surdegsformbröd

Ett saftigt hembakt formbröd gjort på surdeg är lyxigt och underbart gott. I degen tillsätts vetemjöl, dinkelmjöl och solroskärnor, samt lite färsk jäst för att hjälpa surdegen sätta fart på jäsningen. Brödet kalljäses i kylen över natten innan det gräddas.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Gör så här
12:00:00
01:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mitt favoritbröd
Anker
2025-01-08Hur mycket är 150 g surdeg omvandlat till deciliter?
Siv
2024-03-01Hej Siv! Bra fråga! Just nu har vi ingen surdeg i provköket men jag gissar att om man tar 1 1/2 dl så är man väldigt nära. Lycka till! /Tove
ICA-köket
2024-03-04Hej! Hur definierar ni en ”stor” brödform? Vi var en med mått D26xB11,5xH7,5. Fungerar det tror ni eller bör jag halvera?
Emelie
2022-11-21Hej Emelie! Du kan välja en valfri brödform som rymmer minst 2 liter som det står i steg 2. Lycka till med bakandet! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
2022-11-23