Surdegsbröd med bakad vitlökskräm

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Surdegsbröd med bakad vitlökskräm

Röra på ugnsbakad vitlök kommer att bli en ny favorit, där hela vitlökar bakas i ugnen och blandas med olja och örter. Bred röran på rostat surdegsbröd och servera gärna till soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

En skål med persilje- och vitkökskräm och flera rostade brödskivor med krämen på.

Ingredienser

4 portioner
2 hela vitlökar
2 1/2 msk olivolja
1 kruka persilja (ca 1 dl finhackad)
flingsalt
nymalen svartpeppar
rostat bröd , gärna surdegsbaguette i skivor

Gör så här

00:40:00
00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på vitlökskrämen utan bröd.
Energi496 KJ / 118 kCal
Fett8 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Ugnsrostad sötpotatis
    Betyg 4.3 av 5.146 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönor med vitlök och paprika
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smördegssnurror med lingon och brie
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad