Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Suovastartar på rödbeta

Stilig souvastartar att servera på tunnskurna skivor av rödbeta, strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar och toppa med riven pepparrot. Passar utmärkt till kall potatisterrin.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rödbetorna. Koka mjuka i vatten med salt och socker under lock. Låt svalna i lagen.
  2. Skär suovasen i så små tärningar som möjligt.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda suovas med lök och rapsolja.
  4. Skär rödbetorna i 6 tunna skivor (för 6 port). Lägg ut rödbetsskivorna. Forma "ägg" av suovasröran med hjälp av en sked och lägg på rödbetsskivorna. Strö över lite flingsalt och nymalen peppar. Toppa med den rivna pepparroten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 färska rödbetor
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker
  • 200 g suovas, lättrökt renkött (eller annat kallrökt kött)
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt och nymalen peppar
  • 3 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?