Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Suovasklämma

Ett snabblagat och delikat recept på wrap med suovas. Du gör suovasklämma av bland annat suovas, kantareller, crème fraiche, hjortronsylt, isbergssallad, tunnbröd och lingon. Otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa suovasen och skär i mycket tunna skivor. Den går lättare att skära i tunna skivor om den är lite fryst.
  2. Fräs kantarellerna i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och suovas och stek ca 5 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda crème fraiche, hjortronsylt, salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Strimla salladen.
  5. Lägg sallad, tomat och lök i en sträng på tunnbrödens ena kortsida. Fördela suovasfräset och hjortronröran ovanpå. Avsluta med en klick lingon och rulla sedan ihop, gärna i smörgåspapper.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Rödbets- och pepparrotsrasp
Skala och riv färska rödbetor fint. Blanda med finriven pepparrot, flytande
honung, färskpressad citronjuice och salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g souvas (eller renskav)
  • 400 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk hjortronsylt
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 små tomater
  • 1/2 rödlök
  • 150 g isbergssallad
  • 4 mjuka tunnbröd (rektangulära)
  • 4 msk rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?