UNDER 30 MIN | Enkel

Ris à la malta med mazariner och hjortron

En enkel dessert med färdig risgrynsgröt, grädde med äkta vaniljstång, köpta mazariner och hjortronsylt. Lägg ihop alla favoritsmaker i ett och njut av julefrid på glas.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Tillsätt fröna i grädden och vispa lätt och luftigt.
  3. Blanda ner grädden i risgrynsgröten.
  4. Bryt mazarinerna i mindre bitar.
  5. Varva gräddgröt, hjortronsylt och mazariner i portionsskålar eller glas.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut mazarinerna.
Gör äggfri: uteslut mazarinerna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt
  • 4 mazariner
  • 1 - 1 1/2 dl hjortronsylt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1648 kJ / 394 kCal