Ris à la malta med mazariner och hjortron

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
1
Ris à la malta med mazariner och hjortron

En enkel dessert med färdig risgrynsgröt, grädde med äkta vaniljstång, köpta mazariner och hjortronsylt. Lägg ihop alla favoritsmaker i ett och njut av julefrid på glas.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ris à la malta med mazariner och hjortron

Ingredienser

6 portioner
1   vaniljstång
2 dl  vispgrädde
500 g  risgrynsgröt
4   mazariner
1 - 1 1/2 dl  hjortronsylt

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut mazarinerna.
Gör äggfri: uteslut mazarinerna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Mazarinerna kan med fördel uteslutas ur receptet! Ris à la malta med hjotronsylt är en höjdare i sig själv.

Bo arne

2019-12-02

Näringsvärde per portion

Energi1648 KJ / 394 kCal
Fett22 g
Salt0.54 g
Kolhydrater43 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Hjortronparfait
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannelloni à la Burträsk
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hälsingeostkaka med saffran
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma krustader med brie och hjortron
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronsås
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynsbrûlée med marinerad sharon
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga