Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Suffléomelett med äppelfyllning

Denna suffléomelett med äppelfyllning är en fluffig dessert, som ger en rolig utmaning i köket. Den söta och smaskiga fyllningen gör du på grönt äpple, russin, lönnsirap, citron och kanel. Smaklig dessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken. Koka i 3-5 minuter tills smeten släpper kanterna. Låt svalna något.
  3. Dela äggen. Tillsätt gulorna, en i taget.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggviteskummet. Häll smeten i smorda portionsformar eller i en större form.
  5. Grädda portionsformarna i 20-30 minuter och en stor form i 30-40 minuter mitt i ugnen.
  6. Fyllning: Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs tärningarna lagom mjuka i smör. Rör ner resten av ingredienserna. Koka upp, sjud sedan i några minuter.
  7. Häll äppelfyllningen på suffléomeletten eller bjud den bredvid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 4 ägg
Äppelfyllning
  • 1 1/2 syrligt grönt äpple
  • 1 msk smör
  • 1 dl russin
  • 0,8 dl lönnsirap eller flytande honung
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer