Strömmingssniglar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömmingssniglar

Var inte rädd du kräsmagade. Strömmingssniglar innehåller inte sniglar. Stek strömming i ugn tillsammans med smör, vitlök och hackad persilja. Servera den goda strömmingen med baguette och sallad. Men se upp så att salladen inte innehåller sniglar!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut strömmingsfilé på en skärbräda. Strö på salt och citronpeppar på köttsidan. Rulla ihop strömmingen med köttsidan utåt och lägg dem tätt i en lätt smord ugnssäker form.
  2. Hacka persilja och blanda med smör och pressad vitlök. Klicka blandningen över fisken. Grädda ca 20 minuter i ugn, 200°C.
  3. Servera med baguette och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 knippa persilja
  • 75 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 baguette
  • sallad
Lägg till i inköpslistan