Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömmingslåda från kusten

Strömmingslåda är en av många älskad rätt och Strömmingslåda från kusten är ännu en spännande variant på ett klassiskt recept. Strömmingen tillagas i ugn med kaviar, dill, smör, tomatpuré och mjölk och smakar bäst med ett gott potatismos.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta strömmingsfiléer med salt på köttsidan. Lägg en klick mildrökt kaviar på varje och lite hackad dill. Rulla ihop och lägg tätt i en lätt smord ugnssäker form.
  2. Blanda mjölk med tomatpuré och finhackad dill. Häll blandningen över fisken. Tillaga 225°C, ca 25 minuter eller i mikron på full effekt (max 800 W) ca 6-8 minuter.
  3. Till servering: Servera med potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • kaviar
  • hackad dill
  • smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl finhackad dill
Till servering
  • 4 port potatismos
Lägg till i inköpslistan