Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömmingsburgare

Snabblagade strömmingsburgare är perfekt när tiden tryter. Fisken panerar du snabbt och steker sedan tills den är krispig och god. Placera i bröd tillsammans med gurka, rödlök och vitkålssallad och servera direkt med lite krispig sallad på sidan av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp bort ryggfenan och skölj strömmingen. Lägg filéerna i en skål och blanda med senapen. Vänd dem i ströbrödet.
  2. Skiva gurkan längs med och salta över skivorna. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Strimla vitkålen och blanda den med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek strömmingen i matfettet i en stekpanna tills den är gyllenbrun och knaprig, ca 2 min på båda sidor. Stek brödskivorna gyllenbruna. Lägg ihop burgaren med bröd, strömming, gurka, rödlök och vitkålssallad. Servera med en sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och formbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strömmingsfilé
  • 2 msk dijonsenap
  • ströbröd
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 rödlökar
  • 1/3 vitkålshuvud
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 skivor formbröd
Lägg till i inköpslistan