Strömming med rödbetssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Strömming med rödbetssallad

Smörstekta panerade strömmingsfiléer är lättlagat och gott till kvällsmat. Servera fisken med färskost och hemlagad smakrik rödbetssallad, som gärna ska stå till sig ett par timmar. Blir det strömming över har du lunchlådan klar!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Strömming med rödbetssallad

Ingredienser

4 portioner
16   strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 500 g)
1/2 dl  hackad persilja
1/2 dl  hackad dill
2 dl  rågmjöl
1 msk  salt

Till stekning

2 msk  smör eller margarin

Rödbetssallad

4   hela inlagda rödbetor
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 dl  olivolja (helst jungfruolja)
1 msk  dijonsenap
1/2 dl  hackad rödlök
1/2 dl  persilja (och dill)
1   hackad vitlök
1 krm  socker (gärna råsocker)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt strömming med citruspuré och purjofräs
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga