Strömming med rödbetssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Strömming med rödbetssallad

Smörstekta panerade strömmingsfiléer är lättlagat och gott till kvällsmat. Servera fisken med färskost och hemlagad smakrik rödbetssallad, som gärna ska stå till sig ett par timmar. Blir det strömming över har du lunchlådan klar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetssalladen: Rör ihop en god dressing på vinäger, olja, senap, ev öljästpulver, örter, lök och kryddor. Strimla rödbetorna och lägg dem i dressingen. Låt rödbetssalladen "stå till sig" minst 2-3 timmar före servering.
  2. Lägg åtta av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt. Fördela den hackade dillen och persiljan över filéerna. Lägg på de resterande filéerna med skinnsidan uppåt.
  3. Blanda rågmjöl och salt på ett fat och panera strömmingsfiléerna i det. Smörstek dem några minuter på vardera sidan.
  4. Servera tillsammans med rödbetssallad och gärna färskost till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 500 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 msk salt
Till stekning
  • 2 msk smör eller margarin
Rödbetssallad
  • 4 hela inlagda rödbetor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olivolja (helst jungfruolja)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl hackad rödlök
  • 1/2 dl persilja (och dill)
  • 1 hackad vitlök
  • 1 krm socker (gärna råsocker)
Lägg till i inköpslistan