Strömming med rödbetssallad
Smörstekta panerade strömmingsfiléer är lättlagat och gott till kvällsmat. Servera fisken med färskost och hemlagad smakrik rödbetssallad, som gärna ska stå till sig ett par timmar. Blir det strömming över har du lunchlådan klar!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996
Ingredienser
4 portioner
16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 500 g)
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad dill
2 dl rågmjöl
1 msk salt
Till stekning
2 msk smör eller margarin
Rödbetssallad
4 hela inlagda rödbetor
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja (helst jungfruolja)
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad rödlök
1/2 dl persilja (och dill)
1 hackad vitlök
1 krm socker (gärna råsocker)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer