Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Strömming i vitlöksvinäger är en liten fiskrätt som du både kan använda till en liten förrätt eller som tapas på din bjudning. De syrligt marinerade, eller gravade, strömmingsfiléerna serveras med en mild citrusdressing med vitlökssmak.

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Ingredienser

8 portioner
800 g liten strömmingsfilé
2 1/2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk salt
3 - 4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 krm peppar
rivet skal från 1 citron
3 msk finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Boquerones är små fiskar som finns i medelhavsländerna, serveras vanligtvis friterade. Det är bättre att använda färska sardiner. Sardiner går att använda precis som strömming om man är söderut. Alla strömmingsrätter-inläggningar funkar utmärkt med sardiner.

    Anders

Testa liknande recept

  • Klargravad strömming
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad sötsur strömming
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad strömming
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömming med lax- och potatissallad
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömmingslåda
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad