Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Strawberry & Meringues “inspiration Borage”

Denna dessert är inspirerad av en traditionell fransk lantlig bröllopsfrukost bestående av Borage (gurkörtsblommor) och en soppa gjord på mixade jordgubbar och creme fraiche. Detta recept är en variant av ursprungsreceptet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Välj ut några fina jordgubbar och skiva dessa, mixa resten av jordgubbarna med lite socker till en slät soppa.
  2. Skala gurkan, ta bort kärnhuset och skär i mindre bitar.
  3. Blanda gurkbitarna med de skivade jordgubbarna i proportionerna 1 del gurka och 2 delar jordgubbar, lägg i botten av en skål.
  4. Lägg en kula glass ovanpå och avsluta med att hälla soppan runtom.
  5. Garnera gärna med lite gurkörtsblommor om du kan hitta dem under sommaren!

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfritt: välj laktosfri glass.

Recept och bild från Carte d´Or.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 tsk socker
  • 1/2 liten gurka
  • vanilj- och jordgubbsglass (gärna Carte d´Or Strawberry & Meringues)
  • gurkörtsblommor (valfritt)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 798 kJ / 191 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept