Oxfilé provencale med potatisbakelse, svamp och persiljekräm
Den här lyxiga rätten är en smärre utmaning som passar för finmiddagen. Mör oxfilé provencale ackompanjeras av en potatisbakelse och en trivsam svamp- och persiljekräm. Den rika smakkombinationen är otroligt lyckad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
4 portioner
Oxfilé
1 1/4 kg putsad oxfilé
olja till stekning
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Potatisbakelse
1 kg potatis av mjölig sort
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 kruka persilja
Svamp- och persiljekräm
150 g skogssvamp (t ex karljohans eller kantareller)
2 tomater
1 schalottenlök
2 skivor bacon
1 1/2 msk finhackad, färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 1/2 msk vatten
50 g rumstempererat smör
50 g naturell färskost
2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 720 kCal
Fett33 g
Kolhydrater44 g
Protein60 g
Kommentarer
Njöt varje sekund… från inköp av råvaran till färdig rätt som middag sista dagen i 2023 !! Nyårsmagi 🙌🏻✨
Nina
2023-12-31Årets nyårsmiddag blev en succé! Tog en hel del tid att laga till svampen & persiljekrämen så därför gjordes hasselbackspotatis istället för potatisbakelse. Rekommenderas!
Sofia
2015-01-12Tar åt mig till när vi skall ha gäster nästa gång. Jag ringer och bjuder in några nu med en gång. Med vänlig hälsning Dan Jodihns Magi
Dan
2013-10-02