Oxfilé provencale med potatisbakelse, svamp och persiljekräm

Den här lyxiga rätten är en smärre utmaning som passar för finmiddagen. Mör oxfilé provencale ackompanjeras av en potatisbakelse och en trivsam svamp- och persiljekräm. Den rika smakkombinationen är otroligt lyckad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Ingredienser
4 portioner
Oxfilé
1 1/4 kg putsad oxfilé
olja till stekning
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Potatisbakelse
1 kg potatis av mjölig sort
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 kruka persilja
Svamp- och persiljekräm
150 g skogssvamp (t ex karljohans eller kantareller)
2 tomater
1 schalottenlök
2 skivor bacon
1 1/2 msk finhackad, färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 1/2 msk vatten
50 g rumstempererat smör
50 g naturell färskost
2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:25:00
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 720 kCal
Fett33 g
Kolhydrater44 g
Protein60 g
Kommentarer
6 stNjöt varje sekund… från inköp av råvaran till färdig rätt som middag sista dagen i 2023 !! Nyårsmagi 🙌🏻✨
Nina
Årets nyårsmiddag blev en succé! Tog en hel del tid att laga till svampen & persiljekrämen så därför gjordes hasselbackspotatis istället för potatisbakelse. Rekommenderas!
Sofia
Tar åt mig till när vi skall ha gäster nästa gång. Jag ringer och bjuder in några nu med en gång. Med vänlig hälsning Dan Jodihns Magi
Dan