Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Vill du sätta en asiatisk touch på en av julhelgens middagar kan du bjuda på stjärnanisglacerad kycklingsteak. Den råmarinerade brysselkålen blir ett fräscht tillbehör. Serveras med nudlar och rostade sesamfrön.

Stjärnanisglacerad kycklingsteak med råmarinerad brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Glace

5 stjärnanis
1 dl mörk sirap
2 tsk ättika (12%)
1 dl vatten
4 kycklingsteaks eller klubbfiléer (urbenad klubba med skinn)
1 msk olja
salt
svartpeppar

Råmarinerad brysselkål

500 g brysselkål
125 g salladslök
1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 msk srirachasås
2 msk majsolja
2 tsk sesamolja

Till servering

buljongkokta nudlar
rostade sesamfrön (gärna i olika färger)

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3644 KJ / 869 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Citrussill med fänkålsfrön
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skarpsås
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad