Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stinas festkotletter

Stinas festkotletter är ett delikat och festligt recept med kotletter, mango chutney, sambal oelek och grädde. Dessa smakfulla kotletter tillagar du relativt enkelt och serverar sedan tillsammans med pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smör eller margarin i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna ner och steks gyllenbruna på medelvärme, 3 minuter per sida brukar räcka för att få dem genomstekta. Salta och peppra.
  2. Ta upp köttet och håll det varmt under aluminiumfolie.
  3. Häll buljong i pannan. Koka upp. Smaka av med mango chutney, sambal oelek och grädde. Låt småkoka i ca 5 minuter.
  4. Lägg i kotletterna och servera med pasta där du låtit purjolök i strimlor få koka med de sista 5 minuterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 kotletter
  • 2 dl grädde
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 purjolök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?