Stifado (kryddig grekisk gryta)
.jpg)
Mustiga och kryddiga smaker i denna delikata grekiska gryta. Stifado innehåller grytbitar av nötkött, lök, vitlök, tomater, lagerblad, kanelstång, nejlika och syltlök. Servera gärna köttgrytan med ugnsrostad eller kokt potatis.
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
800 g högrev
1 msk rapsolja
500 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
3 tsk torkad oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
2 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt
svartpeppar
Till servering
potatis
haricots verts (bönor)
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein43 g
Kommentarer
35 stHelt fantastiskt god gryta!! Man får fram samma smaker som när man äter den i Grekland👍Jag la till 1,5 dl rött vin o lite färsk chili👍
Yvonne
Jättegott ! Jag la till paprika i bitar mot slutet , när jag la i syltlöken .Dessutom tog jag chili, för mer hetta.
Filippa
Spännande rätt. Gott, väldigt goda smaker (kanel, lagerblad och nejlika). Tog Malbec vin istället för vinäger. Gärna lite mer salt och pressa i vitlök som smak höjare på slutet
Gunnar
Vansinnigt god! Följde tips här och dubblade socker, kanelstång och vinäger. Är inte så förtjust i syltlök så det hoppar vi nog nästa gång. Våran 1-åring älskade grytan!
Moa
Mycket gott. Följde tipsen om mer kryddor och vin. Blev jättebra.
Kristina
Så gott, men jag tar porter istället fö vatten blir ännu lite mustigare
Annette
Fantastiskt gott. Påminner mycket om den Stifado jag ätit i Grekland. Kommer att laga många fler gånger.
Elisabeth
Ta i rödvin såblir det ännu bättre
Patrik
Men herregud vad gott, inga kryddor jag brukar använda men wow! Gjorde som andra rekommenderade och hade i rödvin och lite mer kanel och socker. Såååå gott!!
Christina
Supergod gryta! Får gärna puttra längre. 4 tsk oregano, mer vitlök, dubbelt på socker, 2 kanelstänger, ett extra lagerblad kör vi på här. Mer syltlök också såklart! :D
Jonathan