Sticky chicken

Sweet chilisås, soja, honung, vitlök, dijonsenap, ingefära och lime ger en sötsur sås med perfekt smak till kycklinglår. Rätten är enkel att göra i ugn. Servera kycklingen med ris.

Ingredienser
4 portioner
ca 7 färska kycklinglår
2 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
1 tsk dijonsenap
1 tumme färsk ingefära (skalad och riven)
pressad juice från 1 lime
salt
peppar
Till servering
nykokt ris
sallad
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stVattnig 1 gg Reducerade 2 gg blev bra
Anders
Blev vattnig 1a gg Reducerade 2a gg blev godare
Anders
Detta var bara så himla gott. Gjorde verkligen själ för sitt namn, sticky
Ann-charlotte
Väldigt enkelt och jättegott! Se bara till att ni är bättre än mig på att tvätta kyckligen.. (ta bort senor noggrant!!)
Elias
Gott men det blev inte mycket ”sticky” utan mer vattnigt. Nästa gång ska jag koka ner marinaden innan det ska in i ugnen.
Maria
Grymt gott. Jag tänker göra den med kalkonbröst till nyår och potatisgratäng till.
Rose-marie
En verklig favorit, hade glömt den senaste året, men nu är den på gång igen, Så god!! Lillemor
Lillemor
I ert recept står att det är fritt från gluten. Jag har använt Icas kinesiska soja och den innehåller gluten! Det var inga problem för mig eftersom jag tål gluten och det är en god rätt, men för en som är glutenintolerant är det ju inte bra. Bättre koll önskvärt!
Ingela
Hej Ingela! Tack för din kommentar. Både kinesisk och japansk soja betraktas som glutenfria. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Hoppas att du gillade receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Körde tjocka revben i slowcoker i 8 timmar, sen på med marinaden i detta recept .....oj oj det var super gott på julbordet. Rekommenderas varmt. 👌 Idag måste jag prova originalet med kycklinglår. 🤤
Carina
En favorit!
Ann-sofie