Stekta strömmingsflundror med varm dillpotatissallad
Aptitretande strömmingsflundror med härlig varm potatissallad med dill. Smaksätt strömming med kaviar och dill och sätt ihop till flundror. Stek fisken och servera tillsammans med en potatissallad med en god dressing av bland annat dill och vinäger.
Ingredienser
4 portioner
1 dl kaviar
1/2 dl finklippt dill
600 g strömmingsfiléer
2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin
Dillpotatissallad
800 g potatis av fast sort
1 dl hackad dill
2 msk vinäger
1/2 dl olja
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
gröna bönor eller ärter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
600g strömming räcker endast till 3 personer. Det blev inget över att användas som smörgåspålägg snarare var det lite snålt tilltaget för 4 personer.
Gullan
2007-06-22Suveränt god rätt som förtjänas att ätas fler gånger. Den fina smakbrytningen mellan strömmingen och potatisen var superb.
Bo lennart
2005-08-03