Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekta strömmingsflundror med varm dillpotatissallad

Aptitretande strömmingsflundror med härlig varm potatissallad med dill. Smaksätt strömming med kaviar och dill och sätt ihop till flundror. Stek fisken och servera tillsammans med en potatissallad med en god dressing av bland annat dill och vinäger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kaviar med dill. Fördela blandningen på hälften av strömmingsfiléerna. Lägg på resterande filéer och tryck ihop till flundror.
  2. Vänd strömmingsflundrorna i ströbröd kryddat med salt och vitpeppar. Stek strömmingsflundrorna i margarin eller smör i stekpanna på medelstark värme ca 4 minuter på varje sida.
  3. Dillpotatissallad: Skala, tärna och koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanda hackad dill, vinäger, olja, vatten, salt och vitpeppar i en skål. Låt potatisen rinna av i ett durkslag. Vänd ner den nykokta potatisen i dilldressingen.
  4. Till servering: Servera strömmingen nystekt med potatissalladen samt gröna bönor eller ärter.

Tips

Blir det strömming över är det gott som smörgåspålägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl kaviar
  • 1/2 dl finklippt dill
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Dillpotatissallad
  • 800 g potatis av fast sort
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk vinäger
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • gröna bönor eller ärter
Lägg till i inköpslistan