Stekta strömmingsflundror med varm dillpotatissallad

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
2
Stekta strömmingsflundror med varm dillpotatissallad

Aptitretande strömmingsflundror med härlig varm potatissallad med dill. Smaksätt strömming med kaviar och dill och sätt ihop till flundror. Stek fisken och servera tillsammans med en potatissallad med en god dressing av bland annat dill och vinäger.

Stekta strömmingsflundror med varm dillpotatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 dl  kaviar
1/2 dl  finklippt dill
600 g  strömmingsfiléer
2 dl  ströbröd
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
2 msk  smör eller margarin

Dillpotatissallad

800 g  potatis av fast sort
1 dl  hackad dill
2 msk  vinäger
1/2 dl  olja
1/2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

gröna bönor eller ärter

Gör så här

Tips

Blir det strömming över är det gott som smörgåspålägg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

600g strömming räcker endast till 3 personer. Det blev inget över att användas som smörgåspålägg snarare var det lite snålt tilltaget för 4 personer.

Gullan

2007-06-22

Suveränt god rätt som förtjänas att ätas fler gånger. Den fina smakbrytningen mellan strömmingen och potatisen var superb.

Bo lennart

2005-08-03

Testa liknande recept

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tångströmming
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaviarströmming
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ört- och kaviarfylld strömming med ärter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga