Stekta fiskfiléer med rödbetssås

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Stekta fiskfiléer med rödbetssås

Klassiska, stekta fiskfiléer med smakrik rödbetssås. Såsen gör du enkelt i matberedare på kokta rödbetor och crème fraiche. Krydda och stek fisken och servera en komplett måltid med rödbetssåsen, kokt potatis och broccoli.

Stekta fiskfiléer med rödbetssås

Ingredienser

4 portioner
4   rödbetor (4 rödbetor motsvarar ca 300 g)
1 dl  lätt crème fraiche
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
500 g  fiskfilé t ex spätta eller kolja
1 tsk  salt
1 krm  citronpeppar
1   ägg
2 msk  smör eller margarin
800 g  potatis
1   pkt djupfryst eller färsk broccoli (à 250 g)

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör laktos fri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraice (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Såsen kan med fördel kryddas extra med 2-3 msk riven pepparrot (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fiskgryta med parmesanost
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskfilé på grön botten
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och purjo
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk med purjo och tomat
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mammas fiskgratäng
Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vermouthfisk med fänkål
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga