Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekta fiskfiléer med rödbetssås

Klassiska, stekta fiskfiléer med smakrik rödbetssås. Såsen gör du enkelt i matberedare på kokta rödbetor och crème fraiche. Krydda och stek fisken och servera en komplett måltid med rödbetssåsen, kokt potatis och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med såsen. Skrubba rödbetorna. Koka dem mjuka i vatten i en kastrull. Skala rödbetorna och mixa dem i matberedare. Tillsätt lätt crème fracihe, salt och peppar.
  2. Krydda fiskfilén med salt och citronpeppar. Vänd filéerna i uppvispat ägg. Stek dem i margarin eller smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  3. Servera fisken nystekt med rödbetssåsen, kokt potatis och broccoli.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör laktos fri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraice (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Såsen kan med fördel kryddas extra med 2-3 msk riven pepparrot (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 rödbetor (4 rödbetor motsvarar ca 300 g)
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g fiskfilé t ex spätta eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 800 g potatis
  • 1 pkt djupfryst eller färsk broccoli (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan