Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Stekta fikon med körsbär

Stekta fikon toppade med körsbär är en magnifik och lätt dessert som passar redan mätta magar. Stek fikonen i smör och råsocker tills de får en fin brun yta, sätt sedan en klick av körsbärssåsen på frukten. Pudra gärna med lite florsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med körsbärssåsen. Koka ner spad och farinsocker till hälften. Värm bären däri.
  2. Dela fikonen på längden. Smält smör i en stekpanna och tillsätt råsocker. Lägg i fikonen med fruktköttet mot pannan. Stek i några minuter tills fikonen blivit lite bruna på ytan.
  3. Lägg upp fikonen på tallrikar och häll över körsbärssåsen. Pudra gärna över lite florsocker och garnera med mandelspån.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska fikon
  • 1 dl körsbär i rom
  • 0,8 dl spad från körsbär i rom
  • 1/2 msk farinsocker
  • 25 g smör
  • 1 msk råsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer