Citronglass med varm körsbärssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronglass med varm körsbärssås

Varför inte imponera på dina gäster med en läcker och lättlagad citronglass? Citronerna gröps ur och fylls med hemgjord glass. Efter frystiden toppar du desserten med en varm körsbärssås som kokats ihop av körsbärsspad, socker och bär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär toppen av citronerna och gröp ur dem med en sked eller kniv. Ta tillvara juicen, ca 2 dl (för 4 port). Skär av understa delen av citronerna så att de kan stå rakt.
  2. Vispa äggula och florsocker poröst.
  3. Vispa grädden fast.
  4. Blanda grädde, äggsmet och citronjuice. Fyll citronerna med glassmeten och ställ in i frysen ca 4 timmar. Frys resten av smeten i en bunke.
  5. Koka spad och strösocker tills sockret smälter. Lägg i bären.
  6. Ta ut citronglassen en stund före servering och häll över körsbärssåsen. Pudra gärna över lite florsocker.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt vispgrädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl körsbär i rom
  • 2 msk spad från de inlagda körsbären
  • 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan