Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Sommarbål med persika och körsbär

En bålskål fylld med sommarfrukter som persikor och körsbär, frisk tranbärsjuice och fruktsoda läskar fint varma sommardagar i bersån. Ett fruktbål som passar både stor som liten och utmärkt som alkoholfri välkomstdrink.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg körsbären i en bunke och mosa lätt med en träslev tills de börjar släppa vätska.
  2. Dela, kärna ur och tärna persikorna. Dela limen och pressa juicen över körsbären och lägg ner limehalvorna i blandningen. Tillsätt persikotärningarna och tranbärsjuicen och låt dra i kylskåp minst en timme.
  3. Till garnering: Häll samtliga ingredienser i en bålskål med is, rör om och garnera med några myntablad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 16 dl
  • 250 g körsbär
  • 3 persikor
  • 2 lime
  • 1 l tranbärsjuice
  • 5 dl fruktsoda
  • is
Till garnering
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 512 kJ / 123 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept