Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås
Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.
Ingredienser
4 portioner
600 g abborrfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
5 msk rödvinsvinäger
1 burk ansjovisfilé (à 55 g)
1 dl grovt hackad gräslök
Till servering
nykokt färskpotatis
nykokta grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.
Erik
2016-08-28Fenomenalt gott och lättlagat! Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?
Anders
2003-10-30