Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
2
Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.

Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
600 g  abborrfilé
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 dl  vetemjöl
2 msk  smör till stekning
3 dl  vispgrädde
1 dl  vatten
1/2   fiskbuljongtärning
5 msk  rödvinsvinäger
1   burk ansjovisfilé (à 55 g)
1 dl  grovt hackad gräslök

Till servering

nykokt färskpotatis
nykokta grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

5 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.

Erik

2016-08-28

Fenomenalt gott och lättlagat! Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?

Anders

2003-10-30

Testa liknande recept

Kanapé med abborre
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Abborre med mangowok och sojadressing
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapstekt abborre med syrliga grönsaker
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsakswok med kyckling
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta abborrfiléer
Betyg 3.1 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Evas lök- och ansjovispaj
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga