Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.
Ingredienser
4 portioner
600
g
abborrfilé
1
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
1/2
dl
vetemjöl
2
msk
smör till stekning
3
dl
vispgrädde
1
dl
vatten
1/2
fiskbuljongtärning
5
msk
rödvinsvinäger
1
burk ansjovisfilé (à 55 g)
1
dl
grovt hackad gräslök
Till servering
nykokt färskpotatis
nykokta grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
5
2 st
Kommentarer
Erik
2016-08-28
5 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.
Anders
2003-10-30
Fenomenalt gott och lättlagat!
Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?
Kommentarer
Erik
2016-08-285 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.
Anders
2003-10-30Fenomenalt gott och lättlagat! Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?