Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.

Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
600 g abborrfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
5 msk rödvinsvinäger
1 burk ansjovisfilé (à 55 g)
1 dl grovt hackad gräslök

Till servering

nykokt färskpotatis
nykokta grönsaker

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat

Kommentarer

5 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.

Erik

2016-08-28

Fenomenalt gott och lättlagat! Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?

Anders

2003-10-30

Testa liknande recept

Stekta abborrfiléer
Betyg 3.1 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Senaps- och dragonmarinerad abborre
Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillvåfflor med salt topping
Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ansjovissmör på knäcke
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Evas lök- och ansjovispaj
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömmingslåda
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad