Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

5
2
Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.

Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
600 g abborrfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
5 msk rödvinsvinäger
1 burk ansjovisfilé (à 55 g)
1 dl grovt hackad gräslök

Till servering

nykokt färskpotatis
nykokta grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Erik

2016-08-28

5 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.

Anders

2003-10-30

Fenomenalt gott och lättlagat! Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?