Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra abborrfiléerna. Vänd dem i vetemjöl. Bryn dem i en stekpanna med lite smör, någon minut på varje sida.
  2. Tillsätt grädde, fiskbuljong, vinäger och ansjovisfilé och låt sjuda i 5 min.
  3. Tillsätt allra sist, precis innan serveringen, den grovt hackade gräslöken. Servera med nykokt färskpotatis och nykokta grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g abborrfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk ansjovisfilé (à 55 g)
  • 1 dl grovt hackad gräslök
Till servering
  • nykokt färskpotatis
  • nykokta grönsaker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?