Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Enkelt och underbart sätt att tillaga abborre. Filéerna steks och får sedan suga åt sig smakerna av den krämig såsen bestående av bland annat grädde, ansjovis, fiskbuljong och gräslök.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
600 g abborrfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
5 msk rödvinsvinäger
1 burk ansjovisfilé (à 55 g)
1 dl grovt hackad gräslök

Till servering

nykokt färskpotatis
nykokta grönsaker

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • 5 msk vinäger var alldeles för mycket. Hälften blev lagom. Annars kanongott.

    Erik

  • Fenomenalt gott och lättlagat! Det är bara en sak jag undrar: skall gräslöken vara grovt eller fint hackad?

    Anders

Testa liknande recept

  • Stekta abborrfiléer
    Betyg 3.1 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senaps- och dragonmarinerad abborre
    Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanapé med abborre
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Evas lök- och ansjovispaj
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovissmör på knäcke
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjoviskakor med dill
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad