Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt vittling med lök och ansjovis

Stekt vittling med lök och ansjovis är en mycket delikat och stilig fiskrätt. Servera vittlingen nystekt med sås, kokt potatis och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken och bryn den i lite av matfettet.
  2. Fördela löken på köttsidan på hälften av vittlingfiléer. Lägg därefter på ansjovis och sedan den andra filén. Om portionsfiléer används, läggs löken och anjovisen på halva filén och den andra halvan viks över.
  3. Vänd filéerna i vetemjöl. Precis innan servering steks filéerna i matfettet tills de är gyllenbruna. Salta och peppra.
  4. Sås: Smält matfettet och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt sjuda i ca 10 min. Häll såsen i en mixer eller matberedare. Lägg i dillkvistarna utan stjälkar och crème fraichen. Mixa ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera vittlingen nystekt med sås, kokt potatis och en blandad sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: vänd filéerna i glutenfritt mjöl, red såsen med majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eler Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 mindre dubbelfiléer vittling eller hälften så många portionsfiléer
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • salt och peppar
Sås
  • 2 msk smör och margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 knippe dill
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan