Stekt vittling med lök och ansjovis

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Stekt vittling med lök och ansjovis

Stekt vittling med lök och ansjovis är en mycket delikat och stilig fiskrätt. Servera vittlingen nystekt med sås, kokt potatis och en blandad sallad.

Stekt vittling med lök och ansjovis

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
8 mindre dubbelfiléer vittling eller hälften så många portionsfiléer
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar

Sås

2 msk smör och margarin
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 knippe dill
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Har lagat denna rätt. Blev jätte god. Gul lök blir en aning för söt när man steker den. Något annat förslag? Såsen blev jätte god också.

Anneli

2024-05-02

Testa liknande recept

Potatis- och prästostrulle med ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med dill- och ansjovissås
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjolökstarte med ansjoviskräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad mandelpotatis med ansjovis
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dillvåfflor med salt topping
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga