Stekt vittling med lök och ansjovis

Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Stekt vittling med lök och ansjovis

Stekt vittling med lök och ansjovis är en mycket delikat och stilig fiskrätt. Servera vittlingen nystekt med sås, kokt potatis och en blandad sallad.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
8 mindre dubbelfiléer vittling eller hälften så många portionsfiléer
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar

Sås

2 msk smör och margarin
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 knippe dill
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott

    Ronnie

  • Har lagat denna rätt. Blev jätte god. Gul lök blir en aning för söt när man steker den. Något annat förslag? Såsen blev jätte god också.

    Anneli

Testa liknande recept

  • Tomat- och ansjovisfisk
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillvåfflor med salt topping
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad mandelpotatis med ansjovis
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad