Stekt strömming med rompotatis

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
1
Stekt strömming med rompotatis

Stekt strömming serverad med rompotatis gjord på matlagningsyoghurt, stenbitsrom, dill, salt och peppar. Himmelskt gott och lättlagat! Passar bra till både fest och vardags. En höjdare för strömmingsälskaren.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Stekt strömming med rompotatis

Ingredienser

4 portioner
800 g  strömmingsfilé
salt och peppar
rågmjöl (till panering)
1 msk  olja
1 msk  smör

Rompotatis

800 g  potatis
2 dl  matlagningsyoghurt
50 g  röd stenbitsrom
1/2   kruka dill
nymalen svartpeppar
ca 3 krm  salt
ev socker

Gör så här

Tips

Flundrorna kan med fördel smaksättas med en sträng rökt tubkaviar eller ett tunt lager dijonsenap. Potatissalladen kan också smaksättas med lite riven pepparrot.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Himmelskt gott och väldigt lättlagat. Min fru, som alltid varit ljum i förhållandet till strömming, var lyrisk. Nästa gång skall vi prova med fransk senap som extra smaksättning enlgt tips.

Anders

2004-03-30

Testa liknande recept

Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostfylld strömming med rödbetor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga