Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt strömming med rompotatis

Stekt strömming serverad med rompotatis gjord på matlagningsyoghurt, stenbitsrom, dill, salt och peppar. Himmelskt gott och lättlagat! Passar bra till både fest och vardags. En höjdare för strömmingsälskaren.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rompotatis: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av.
  2. Blanda yoghurt och stenbitsrom. Hacka dillen lätt och vänd ner i yoghurten.
  3. Skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor och vänd försiktigt ner den i yoghurtsåsen. Smaka av med nymalen svartpeppar, salt och ev lite socker.
  4. Lägg ut strömmingsflundrorna på arbetsbänken. Salta och peppra dem generöst. Lägg ihop filéerna, två och två, med köttsidorna mot varandra. Vänd dem i rågmjöl.
  5. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna. Bryn strömmingen i 2 minuter på varje sida.
  6. Lägg upp yoghurtpotatisen på tallrikar och toppa dem med den nystekta strömmingen. Garnera gärna med dill och en citronklyfta.

Tips

Flundrorna kan med fördel smaksättas med en sträng rökt tubkaviar eller ett tunt lager dijonsenap. Potatissalladen kan också smaksättas med lite riven pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • rågmjöl (till panering)
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
Rompotatis
  • 800 g potatis
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g röd stenbitsrom
  • 1/2 kruka dill
  • nymalen svartpeppar
  • ca 3 krm salt
  • ev socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer