Stekt strömming med rompotatis
Stekt strömming serverad med rompotatis gjord på matlagningsyoghurt, stenbitsrom, dill, salt och peppar. Himmelskt gott och lättlagat! Passar bra till både fest och vardags. En höjdare för strömmingsälskaren.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
4 portioner
800 g strömmingsfilé
salt och peppar
rågmjöl (till panering)
1 msk olja
1 msk smör
Rompotatis
800 g potatis
2 dl matlagningsyoghurt
50 g röd stenbitsrom
1/2 kruka dill
nymalen svartpeppar
ca 3 krm salt
ev socker
Gör så här
Tips
Flundrorna kan med fördel smaksättas med en sträng rökt tubkaviar eller ett tunt lager dijonsenap. Potatissalladen kan också smaksättas med lite riven pepparrot.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Himmelskt gott och väldigt lättlagat. Min fru, som alltid varit ljum i förhållandet till strömming, var lyrisk. Nästa gång skall vi prova med fransk senap som extra smaksättning enlgt tips.
Anders
2004-03-30