Ostfylld strömming med rödbetor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ostfylld strömming med rödbetor

Ett underbart recept på ostfylld strömming med rödbetor. Du gör det av bland annat ost, äpple, strömmingsfilé, rödbetor och smör. Servera fisken och betorna med en smakrik dill- och citronolja!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv ost och äpplen grovt.
  2. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna. Fördela ost och rivet äpple på dem. Lägg över resten av filéerna. Vänd strömmingarna i rågmjölet. Ställ åt sidan.
  3. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter.
  4. Häll av rödbetorna och gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Låt svalna och skär dem i klyftor.
  5. Stek rödbetorna i smör ca 2 minuter. Tillsätt farinsocker och stek ytterligare ca 3 minuter så att de får en karamelliserad yta.
  6. Dill- och citronolja: Värm rapsoljan till ca 45°C och blanda med citronskal + juice och dill.
  7. Stek strömmingen i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.
  8. Servera strömmingen med rödbetorna. Ringla över dill- och citronoljan. Kokt färskpotatis eller en risotto på korngryn passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g lagrad ost
  • 3 äpplen (à ca 100 g)
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 500 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • salt
  • flingsalt
  • peppar
Dill- och citronolja
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad juice
  • 1 dl finskuren dill
Lägg till i inköpslistan