Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt strömming med gurka och pepparrot

Stekt strömming med gurka och pepparrot är en frisk rätt som för tankarna till sommaren och havet. Garnera fisken med en citronklyfta och servera gärna potatispuré till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman matfett och hälften av dillen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela dillsmöret på strömmingsfiléerna. Lägg ihop dem två och två och panera i rågmjöl.
  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Värm gurkan i matfett på låg värme i en kastrull. Tillsätt riven pepparrot och resten av dillen.
  3. Stek strömmingsflundrorna i matfett i en stekpanna, ca 3 min per sida.
  4. Servera den varma gurksalladen till den nystekta strömmingen. Garnera med en citronklyfta. Servera gärna potatispuré till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl dill (hackad)
  • salt och svartpeppar
  • ca 24 strömmingsfiléer
  • 1 dl rågmjöl
  • 3/4 gurka
  • msk riven pepparrot
Till servering
  • potatis puré
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?