Stekt skärgårdsflundra och pepparrotssmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt skärgårdsflundra och pepparrotssmör

Bjud på en underbar fiskrätt genom att följa receptet till denna stekta skärgårdsflundra med lent pepparrotssmör. På bara några minuter har du underbart gyllene, panerad flundra som du serverar ihop med potatis, eget pepparrotssmör och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl, salt och peppar. Panera flundrorna i mjölet. Stek dem gyllenbruna i matfett 2-3 minuter per sida.
  2. Servera fisken med kokt potatis, pepparrotssmör (se Tips) och en grönsallad.

Tips

För den som vill göra sitt eget pepparrotssmör (för 6 port): Blanda 1 msk riven pepparrot med 50 g smör, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Låt stå kallt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 portionsflundror
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rulle pepparrotssmör (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan