Stekt rödspätta med saffransragu

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Stekt rödspätta med saffransragu

Recept på kryddig stekt fisk med saffransragu. För receptet använder du rödspätta, som du panerar och steker och till ragun behöver du morot, rotselleri, saffran, apelsin, russin och crème fraiche. Servera rödspättan med ragun och pressad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Stekt rödspätta med saffransragu

Ingredienser

4 portioner
4 rödspättor
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
2 msk smör eller margarin
4 medelstora morötter
150 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
1 kuvert saffran (à 1/2 g)
saft av 1 apelsin
1/2 dl russin
1 dl crème fraiche
salt
peppar
ev 800 g potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rödspätta med dragonsås
Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad spätta med räksås
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga