Stekt rödspätta med saffransragu

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Stekt rödspätta med saffransragu

Recept på kryddig stekt fisk med saffransragu. För receptet använder du rödspätta, som du panerar och steker och till ragun behöver du morot, rotselleri, saffran, apelsin, russin och crème fraiche. Servera rödspättan med ragun och pressad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Stekt rödspätta med saffransragu

Ingredienser

4 portioner
4   rödspättor
1   ägg
1 dl  ströbröd
1 tsk  salt
1/2 tsk  citronpeppar
2 msk  smör eller margarin
4   medelstora morötter
150 g  rotselleri
2 msk  smör eller margarin
1   kuvert saffran (à 1/2 g)
saft av 1   apelsin
1/2 dl  russin
1 dl  crème fraiche
salt och peppar
ev 800 g  potatis

För alla

Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraice och byt till latosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraice (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiafröstekt spätta med avokado och lime
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med gurkfil
Betyg 2.9 av 5.
219 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med rädisor och gurka
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga