Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt rödspätta med saffransragu

Recept på kryddig stekt fisk med saffransragu. För receptet använder du rödspätta, som du panerar och steker och till ragun behöver du morot, rotselleri, saffran, apelsin, russin och crème fraiche. Servera rödspättan med ragun och pressad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa rödspättorna. Vänd dem i uppvispat ägg och ströbröd blandat med salt och citronpeppar. Stek dem i margarin eller smör.
  2. Skala morötter och rotselleri och strimla dem. Fräs det gröna i margarin eller smör. Tillsätt saffran, saft av en apelsin, russin och crème fraiche.
  3. Smaka av med salt och peppar. Koka ca 5 minuter. Servera ragun till fisken och ev kokt pressad potatis.

För alla

Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraice och byt till latosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraice (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 rödspättor
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 medelstora morötter
  • 150 g rotselleri
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 kuvert saffran (à 1/2 g)
  • saft av 1 apelsin
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • ev 800 g potatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer