Stekt rödspätta med saffransragu
![Stekt rödspätta med saffransragu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Recept på kryddig stekt fisk med saffransragu. För receptet använder du rödspätta, som du panerar och steker och till ragun behöver du morot, rotselleri, saffran, apelsin, russin och crème fraiche. Servera rödspättan med ragun och pressad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996
![Stekt rödspätta med saffransragu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 rödspättor
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
2 msk smör eller margarin
4 medelstora morötter
150 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
1 kuvert saffran (à 1/2 g)
saft av 1 apelsin
1/2 dl russin
1 dl crème fraiche
salt och peppar
ev 800 g potatis
För alla
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraice och byt till latosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraice (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer