Stekt ris med lax och ingefära
Stekt ris med ägg, lax och ingefära är en rätt du enkelt svänger ihop när du har rester av kokt ris! Gör denna version av fried rice genom att steka riset tillsammans med grönkål, lök och ärter, en sås med asiatiska smaker och toppa med tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
4 portioner
Sojasås
3 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
1 msk sesamolja
4 ägg
1/2 msk neutral olja
5 dl strimlad grönkål
4 finskurna salladslök
2 rivna vitlöksklyftor
ca 2 msk neutral olja
2 dl tinade frysta gröna ärtor
8 dl kokt ris
Till servering
ca 200 g skivad kall- eller varmrökt lax
1/2 - 1 dl gari (inlagd ingefära)
färsk koriander
skivad salladslök
rostad lök eller sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt och mycket gott. Funkar även bra med purjolök.
Carina
2022-01-26Vi tog ugnsbakad lax med ponzusoja, sweet chilisås och sesamfrön på istället för varmrökt lax. Blev supergott!
Emma
2021-03-24Lite mer kryddning och det blir toppen!
Henry
2021-01-27