Stekt ris med lax och ingefära

Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
6
Stekt ris med lax och ingefära

Stekt ris med ägg, lax och ingefära är en rätt du enkelt svänger ihop när du har rester av kokt ris! Gör denna version av fried rice genom att steka riset tillsammans med grönkål, lök och ärter, en sås med asiatiska smaker och toppa med tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Stekt ris med lax och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Sojasås

3 msk  japansk soja
1 msk  asiatisk fisksås
1 msk  sesamolja
4   ägg
1/2 msk  neutral olja
5 dl  strimlad grönkål
4   finskurna salladslök
2   rivna vitlöksklyftor
ca 2 msk  neutral olja
2 dl  tinade frysta gröna ärtor
8 dl  kokt ris

Till servering

ca 200 g  skivad kall- eller varmrökt lax
1/2 - 1 dl  gari (inlagd ingefära)
färsk koriander
skivad salladslök
rostad lök eller sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Lätt och mycket gott. Funkar även bra med purjolök.

Carina

2022-01-26

Vi tog ugnsbakad lax med ponzusoja, sweet chilisås och sesamfrön på istället för varmrökt lax. Blev supergott!

Emma

2021-03-24

Lite mer kryddning och det blir toppen!

Henry

2021-01-27

Testa liknande recept

Grön smoothie med spenat och grönkål
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegobullar med couscoussallad och avokadomajonnäs
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingbiffar med vitlökssås
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salladsbowl
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Massamun med ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgryta med gröna ärtor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga