Stekt ris med lax och ingefära

28
5
Stekt ris med lax och ingefära

Stekt ris med ägg, lax och ingefära är en rätt du enkelt svänger ihop när du har rester av kokt ris! Gör denna version av fried rice genom att steka riset tillsammans med grönkål, lök och ärter, en sås med asiatiska smaker och toppa med tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Stekt ris med lax och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Sojasås

3 msk
japansk soja
1 msk
asiatisk fisksås
1 msk
sesamolja
4
ägg
1/2 msk
neutral olja
5 dl
strimlad grönkål
4
finskurna salladslök
2
rivna vitlöksklyftor
ca 2 msk
neutral olja
2 dl
tinade frysta gröna ärtor
8 dl
kokt ris

Till servering

ca 200 g
skivad kall- eller varmrökt lax
1/2 - 1 dl
gari (inlagd ingefära)
-
färsk koriander
-
skivad salladslök
-
rostad lök eller sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Emma

2021-03-24

Vi tog ugnsbakad lax med ponzusoja, sweet chilisås och sesamfrön på istället för varmrökt lax. Blev supergott!

Henry

2021-01-27

Lite mer kryddning och det blir toppen!

Anna

2021-01-14

Jättegott! Använde svenskt havreris.

Testa liknande recept