UNDER 30 MIN | Medel

Stekt ris med lax och ingefära

Stekt ris med ägg, lax och ingefära är en rätt du enkelt svänger ihop när du har rester av kokt ris! Gör denna version av fried rice genom att steka riset tillsammans med grönkål, lök och ärter, en sås med asiatiska smaker och toppa med tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sojasås: Blanda soja, fisksås och sesamolja.
  2. Stek äggen i olja.
  3. Stek grönkål, salladslök och vitlök i olja ca 3 minuter. Tillsätt ärtor och ris. Låt steka på hög värme ytterligare 2 minuter. Rör ner sojasåsen. Låt steka under omrörning ca 1 minut.
  4. Till servering: Toppa med lax, gari, stekt ägg, koriander, salladslök och sesamfrön och/eller rostad lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Sojasås
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk sesamolja
  • 4 ägg
  • 1/2 msk neutral olja
  • 5 dl strimlad grönkål
  • 4 finskurna salladslök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • ca 2 msk neutral olja
  • 2 dl tinade frysta gröna ärtor
  • 8 dl kokt ris
Till servering
  • ca 200 g skivad kall- eller varmrökt lax
  • 1/2 - 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • färsk koriander
  • skivad salladslök
  • rostad lök eller sesamfrön