Stekt kyckling med äppel- och sellerislaw

Vitlöksdoftande kyckling får här en ljuvlig smak av vitt vin och serveras med rostad potatis i en oemotståndlig kombination. Sällskap på tallriken är en fräsch slaw på syrligt grönt äpple och rotselleri, där intensiv pepparrot sätter lite extra sting på rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 potatis (gärna färskpotatis)
2 msk olja
salt
peppar
Kyckling
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk smör
Slaw
ca 200 g rotselleri
1 grönt äpple
1/2 citron
2 dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
1/2 kruka persilja
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2911 KJ / 696 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
2 stSupergott, saltade dock kycklingen och bytte ut rotsellerin mot vitkål och den blev en höjdare, lyfte alltihop. Strödde över lite oregano som var rester i krukan sen dagen innan på potatisen, gott!
Christina
Behövs mer kryddor!
Jenny