Stekt karré med tomat och avokadosallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt karré med tomat och avokadosallad

Stekt karré med tomat- och avokadosallad är en fräsch middagsrätt där skivad fläskkarré steks i matfett och serveras tillsammans med läckra tillbehör som ugnsrostad klyftpotatis och ljuvlig sallad, gjord på avokado, rödlök, tomater, olivolja och vinäger. Fest till vardags!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina avokadon.
  2. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  3. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med olja, timjan, salt och peppar. Häll potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Skala och skiva löken. Tärna tomaterna och blanda med avokado, lök, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek karrén i matfettet i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera karrén med klyftpotatis och tomat- och avokadosallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst tärnad avokado
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 tsk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2434 kJ / 582 kCal