Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppel- och baconbiffar med fetaoströra

Bjud gärna dessa fantastiska biffar på nötfärs med sötma från äpple och sälta från bacon med klyftpotatis om du föredrar det framför kokt. Röran med fetaost blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Strimla baconet och fräs det i en torr stekpanna. Låt svalna.
  3. Skala och riv 1/4 av äpplena grovt. Strimla salladslöken.
  4. Blanda färsen med äpple, salladslök, bacon, salt och peppar. Forma färsen till stora portionsbiffar eller 2 små biffar per portion. Stek biffarna i hälften av smöret, stora ca 3 minuter, små ca 2 minuter, på varje sida. Efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp och varmhåll.
  5. Klyfta och kärna ur resten av äpplena. Stek äppelklyftorna i resten av smöret ca 3 minuter i en stekpanna.
  6. Sås: Blanda yoghurt, pressad vitlök, mosad fetaost och ev tabasco.
  7. Servera biffarna med de stekta äppelklyftorna, kokt potatis toppad med persilja och fetaoströran.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och yoghurt. Välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Bjud biffarna med klyftpotatis om du föredrar det framför kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 potatis
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • ca 4 stora äpplen
  • 1/2 knippe salladslök (à 120 g)
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk smör
  • hackad persilja till garnering
Sås
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 paket fetaost (à 140 g)
  • ev 1 droppe tabasco (ev mer efter smak)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer