Stekt kalkonkorv med krämig spenat

2
0 Klimatsmart
Stekt kalkonkorv med krämig spenat

En variant på en klassisk rätt kommer här! Stekt kalkonkorv med krämig spenat som serveras med kokt potatis och fräscha tomater. En snabblagad och god vardagsrätt helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Stekt kalkonkorv med krämig spenat

Ingredienser

4 portioner
1 kg
potatis
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1 1/2 tsk
majsstärkelse
200 g
färsk spenat
-
salt
-
peppar
500 g
kalkonkorv
1 msk
rapsolja
300 g
baby- eller cocktailtomater

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Fräs spenaten i smör och pressa i vitlök och koka den sedan med grädden.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2065 KJ / 497 kCal
Fett 13 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept