Stekt flundrafilé Meunière med sötsurt äppelfläsk

0
0
Stekt flundrafilé Meunière med sötsurt äppelfläsk

Ett inte allt för svårt recept på härlig, stekt flundrafilé Meunière med sötsurt äppelfläsk. Du gör det av flundra, rosmarin, rimmat fläsk, äpple, citron och honung. Servera den utsökta fisken med pressad potatis och vitkålsallad.

Stekt flundrafilé Meunière med sötsurt äppelfläsk

Ingredienser

4 portioner
500 - 600 g flundrafilé eller rensade och skinndragna portionsflundror (600 g filé motsvarar 4 st rensade flundror)
vetemjöl
smör till stekning
2 kvistar färsk rosmarin
250 g rimmat fläsk (gärna i bit) eller varmrökt sidfläsk
1 rödlök
1 stort äpple eller dubbelt så många mindre äpplen (gärna sorten Aroma)
saft och rivet skal av 1 citron
1 msk honung
salt och peppar

Gör så här

Tips

Denna röra är mycket god även med timjan istället för rosmarin, finns det inte flundra, så blir det mycket gott med makrill eller stora sillfiléer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer