Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Stekt flundrafilé Meunière med sötsurt äppelfläsk

Ett inte allt för svårt recept på härlig, stekt flundrafilé Meunière med sötsurt äppelfläsk. Du gör det av flundra, rosmarin, rimmat fläsk, äpple, citron och honung. Servera den utsökta fisken med pressad potatis och vitkålsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop alla ingredienser till pepparrotscrèmen använd gärna en elvisp, då blir såsen lite luftig.
  2. Skölj flundrafiléerna och vänd dem genast i vetemjöl, torka inte fisken, annars fastnar inte mjölet.
  3. Stekt rosmarin: Smält 2-3 msk smör i en panna och låt det bli nötbrunt, lägg ner rosmarin och stek bara i 1-2 minuter, de ska inte bli bruna, bara torka till lite. Plocka upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper, spara det goda smöret så länge.
  4. Skär fläsket i mindre stavar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur äpplet och skär även det i tunna klyftor med skalet kvar.
  5. Lägg 1 msk av rosmarinsmöret i en panna, ev. en ny klick smör och bryn fläsket. Ta upp fläsket när det börjar bli knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper. Lägg ner rödlök och äppelklyftorna i pannan samt ev. lite av rosmarinsmöret och fräs detta utan att det tar mycket färg. Tillsätt citronsaft och honung, låt det puttra någon minut och tillsätt sedan det brynta fläsket, låt det bli varmt i röran igen. Peppra ordentligt och håll varmt.
  6. Stek flundrefiléerna knapriga i rosmarinsmöret, salta och peppra. Skeda äppelröran över flundrorna, avsluta med rivet citronskal. Plocka över stekt rosmarin samt lite av det goda brynta smöret. 
  7. Servera med pressad potatis och en vitkålsallad. Vill man ha en krämig sås därtill, kan det vara gott med en pepparrotscreme- fraiche.

Tips

Denna röra är mycket god även med timjan istället för rosmarin, finns det inte flundra, så blir det mycket gott med makrill eller stora sillfiléer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 - 600 g flundrafilé eller rensade och skinndragna portionsflundror (600 g filé motsvarar 4 st rensade flundror)
  • vetemjöl
  • smör till stekning
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 250 g rimmat fläsk (gärna i bit) eller varmrökt sidfläsk
  • 1 rödlök
  • 1 stort äpple eller dubbelt så många mindre äpplen (gärna sorten Aroma)
  • saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer