Lammkorv med glaserade rotfrukter och äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkorv med glaserade rotfrukter och äpple

Lantlig lammkorv med glaserad morot, rödlök, potatis och äpple. Lägg alltihop på en plåt och ställ in i ugnen. Lätt att tillaga och fullkomligt ljuvligt att äta. Servera tillsammans med en god chutney eller dijonsenap.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala moroten och skär den i stavar. Skala och skiva lök och potatis i 2-3 mm tjocka skivor. Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor.
  3. Lägg allt i en ugnssäker smord form. Blanda med rosmarin, honung, salt och peppar.
  4. Skär några snitt i korven och lägg i formen. Ställ in i ugnen och tillaga tills både korven och grönsakerna är klara, 20-25 minuter. Servera gärna med en god chutney eller dijonsenap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 lammkorv (à ca 120 g)
  • 1 morot
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 potatis
  • 1/2 äpple
  • smör till formen
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan